Az elegancia isteni ajándék, ezzel születni kell. Vagy mégsem? Lehetséges egy teljesen átlagos lánynak, rossz szokásokkal, hogy az árnyékából kilépve egy igazi hölggyé lépjen elő?

Vidékről a fővárosba

Egy egyszerű vidéki város burokjában nőttem fel, felnőtt korom elején kerültem a fővárosba. Imádtam öltözködni, de mivel se pénzem, sem ízlésem nem volt, de „kreativitásom” annál inkább, mindent elkövettem, hogy divatosan nézzek ki, de az eredmény legtöbbször nevetségesen és kissé szánalmasan hatott.

Viszont egyszer csak megkaptam életem első komoly állását, és egy olyan közegben találtam magam, amely egy teljesen más megjelenést igényelt. Nem bankban dolgoztam, hanem egy kis létszámú szerkesztőségben, családias légkörben, mégis… Azon a napon, amikor először leültem a leendő főnökömmel és munkatársaimmal szemben egy ciklámen metálfényű csizmában, olyan mélyen szégyenkeztem a nem megfelelő megjelenésem miatt, mint még soha azelőtt. Nem ők jelezték, én magam éreztem ezt. Abban a pillanatban, hogy megbíztak a munkával, eldobtam az összes ilyen stílusú cuccomat, és… rájöttem, hogy fogalmam sincs, mit vegyek fel.

Megtaláltam az utamat

Sokáig bolyongtam egyre mélyebbre tévedve a megfelelni akarás útvesztőjében. Egyetlen női munkatársként férfias szabású, túlméretezett ruhákat kezdtem el hordani, hogy “könnyebben érvényesülhessek” – persze ez nem hozta el a kívánt hatást.

Mígnem elkezdtek olyan tartalmak feltűnni a színen, amelyek teljesen megváltoztatták a képemet arról, hogy egy nőnek hogyan érdemes reprezentálnia magát. Úgy is mondhatnám, hogy “megvilágosodtam”, természetesen ez nem egyik napról a másikra történt. Minden erőmmel beleástam magamat az elegancia rejtelmeibe, hogy fejlesszem magam.

Mindez a folyamat nem nyom nélkül játszódott le: fenekestül felfordult az életem, kivételesen jó értelemben. Sikerült kimásznom abból a nagyon mély gödörből, amelyet évek alatt ástam magamnak, és soha többé nem néztem vissza.

A siker akkor szép, ha osztozhatunk benne…

A sikeres állásinterjúk élménye, vagy amikor az extrém válogatós főbérlő nekünk szavazott bizalmat a számos másik érdeklődő ellenére, valamint kisebb hétköznapi szituációk sora mind megerősített abban, hogy önmagunk imázsán igenis érdemes dolgozni, hiszen egy ütőkártyát jelenthet az életben, amely elősegítheti a céljaink elérését és a sikereinket a hétköznapokban is.

Idő közben igyekeztem mindent megtanulni az eleganciáról, amit csak elértem ezzel a témával kapcsolatban. Emellett pedig a szemem előtt kirajzolódott vágynak – hogy Neked is segíthessek elérni mindezt -, a szakmai módszerek elsajátításával adtam fedezetet, amelyek önmagukban véve is kifinomult érzékelést és tudást igényelnek, együtt pedig tudomásom szerint ebben a kombinációban Magyarországon senki nem foglalkozik ilyen minőségben tanácsadással – nem beszélve az azt kiegészítő styling szolgáltatásokról.

Hogyan tudok Neked is segíteni?

A misszióm az, hogy segíthessek Neked is az elegancia felé vezető úton – a világnak több kifinomult Hölgyre van szüksége. Ha Te is szeretnél ebbe az irányba fejlődni, akkor foglalj időpontot hazánk egyetlen elegancia-fókuszú stílustanácsadására most!